Özel Farklı Fikirler Koleji ; Farkı Kurulduğumuz günden itibaren misyonu, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, kendini tanıyan, bilgiyi ezbere dayalı değil araştırarak, yaşayarak öğrenen, başkalarının haklarına saygı gösterirken kendi haklarını koruyabilen bir nesil yetiştirmektir.

Bu doğrultuda çalışmalarımız, çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini maksimum düzeyde sağlamak, “NE YAPABİLDİKLERİ DEĞİL, NE YAPABİLECEĞİNİ KEŞFETMEK” olarak şekillenmektedir.
Bununla birlikte çocuklarımızın içlerindeki bu yetenekleri deneyimli öğretmenler ile destekleyerek eğitim hayatlarındaki başarıyı yakalamalarını sağlamakta diğer bir ilkemizdir.
Özel Farklı Fikirler Koleji “Çocuklar yaşayarak öğrenmelidir” ilkesiyle yola çıkmıştır.

Tüm eğitim ortamını bu felsefe üzerine kurup sınıfları, malzemeleri, günlük programları ve öğretmenleri bu felsefeyi destekleyecek unsurlar olarak yapılandırmıştır. Eğitim açısından çağdaş ve ilerici bir yaklaşım hedefleyerek, yaşamda bilinmesi gereken her şeyin öğrenilebileceği, eğitimde çocuğu ve bir bütün olarak çocuğun gelişimini merkez alan bir eğitim sistemi uygulamaktadır.

Maria Montessori’nin de vurguladığı gibi, çocukların kendi öğrenme becerileri ile edindikleri, bizim öğrettiklerimizden çok daha fazladır. Çocuklarımız kurumumuzda yaşıtlarıyla iletişim kurarak birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, oynamayı öğreniyor.
Böylece başkalarının özgürlüğünden haberdar oluyor, “ben” ve “başkası” kavramlarının bilincine vararak yardımlaşma ve işbirliği duygusu gelişiyor.
Bunun yanı sıra Farklı Fikirler Koleji olarak çocuğun gelişim ve uyumundaki karmaşık psikolojisiyle, ihtiyaç duyduğu çevre koşullarını en iyi şekilde bildiğimizi, amacımızın çocukları barındırmak değil, başarılı bir eğitim olduğunu vurgulamakta fayda var.
Çocukların gelişiminin bir önemli unsuru yaşayarak öğrenmekse diğer unsuru da oyundur. Bu bilinçle çocuklarımızın özgüvenini, benlik algısını, yaratıcı düşünmelerini, problem çözme becerilerini oyunlarla destekleyerek arttırmaktayız. Çocuklarımıza en iyiyi vermeye gayret gösteriyoruz.
Eğitim ve başarının buluştuğu Özel Farklı Fikirler Koleji’nde çocuklarımızın eğitim yaşamlarına iyi bir başlangıç yapacağına inancımız tamdır. Farklı Fikirler Koleji ailesi olarak en değerli varlıklarımız çocuklarımızın “BAŞARILI BİR GELECEK İÇİN İYİ BİR GEÇMİŞ ŞART” mantığını güderek geleceklerini planlamada üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapmak arzusunu taşıdığımızı bilmenizi isteriz.

Almanca Dil Eğitimi

Neden Almanca ?

• Almanca, dünya üzerinde 100 milyondan fazla kişinin ana dilidir.
  • Almanca düşünür ve mucitlerin dilidir.
  • Alman kültürü dünya mirasının bir parçasıdır.
  • Almanca dünyanın en önemli ikinci bilim dili.
  • İngilizce’den sonra Almanca’yı ikinci yabancı dil olarak öğrenenler, İngilizce öğrenirken edindikleri deneyimlerinden, iki dil arasındaki benzerlik ve farklılıklardan yararlanabilir.
  • Alman şirketleri küresel pazarda lider konumdadır.
  • Almanya, Türkiye’nin en önemli ticaret ortakları arasındadır
  • Ülkemizde 3 bine yakın Alman firmasının bulunması iş dünyasında yeni kapılar açıyor, Almanca bilmek işe alımlarda avantaj sağlıyor.
  • Erasmus Programı kapsamında Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında Almanya yer alıyor.
  • Almanca, edebiyatın, sanatın, müziğin ve felsefenin dili. Goethe veya Kafka’yı, Beethoven veya Mozart’ı orijinalinden okumak veya dinlemek nasıl olur?
  • Almanya kitap yayınlarında dünyada üçüncü sıradadır.
  • Almanca eğitimindeki amacımız, öğrencilerimizin ikinci bir dile ilgilerini artırıp merak uyandırmaktır. Öğrencilerimizin kademelere uygun olarak dinleme, okuma-anlama, yazma ve konuşma yetilerinin gelişmesini sağlamak en temel amacımızdır. Dil dersleri etkinlikleri olarak projeler hazırlamak , proje süreçlerini yönetmek , sunumlar yapmak , oyunlar oynamak sürecimizin birer parçasıdır.
  • Çok kültürlülüğün esas alındığı FRÖBEL Farklı Fikirler Okullarında, öğrencilerimize Alman kültürü yaşamsal döngü çerçevesinde öğretilir.

Ingilizce Dil Eğitimi

Farklı Fikirler Koleji İngilizce dil eğitimi Almanca dil eğitimimizde benimsediğimiz yaklaşımlar ve prensipler doğrultusunda şekillenir.
  • Anasınıfından başlayan İngilizce derslerindeki amacımız, öğrencinin yabancı dil kavramlarına alışarak telaffuz yeteneklerinin desteklemesidir.
  • Çalışmalarımız dilin kültürel yapısı göz önüne bulundurularak, kültürler hakkında olumlu düşünce ve anlayışı yerleştiren çalışmalarla, öğrendikleri dili geliştirmeye yönelik olarak sürdürülmektedir. Yabancı dil, kültürü ile birlikte pekiştirmek için, önemli gün ve haftalar ele alınmaktadır.
  • Kademelere uygun İngilizce programı sürdürülürken dili doğru telaffuz etme becerisi de kazandırılır.

Yemek ( Sağlıklı Beslenme )

Yemek hizmetleri ve yemekhane okulumuz çatısı içerisinde, periyodik olarak gıda güvenliği ve kalite yönünden gıda mühendisi ve teknik ekip tarafından denetlenerek, sağlık ve beslenme standartlarına uygun olarak yürütülmesi esastır.

Sağlık ( Revir )

Okulumuzda sağlık; okul hemşiresi tarafından yürütülen, öğrencilerimizin genel sağlık durumu ve okulumuzun hijyen koşulları kapsamındaki kontroller tüm gün boyunca okul hemşiremiz tarafından kontrol edilen bir alandır.

Güvenlik

Okulumuz 24 saat güvenlik sistemi tarafından korunup takip edilerek , tüm giriş-çıkışlar kontrol edilmektedir. Öğrencilerimiz anne ve babalar dışında, sadece okula bildirilmiş olan kişilere teslim edilmektedir. Anne veya babadan yazılı onay alınmadıkça bu kuralın dışına çıkılmaz.

Temizlik ( Hijyen )

Okulumuzda temizlik bakım periyotları hijyenik çalışma ve yaşama ortamı sağlanacak şekilde belirlenmektedir.Temizlik hizmetinin tamamının kontrolü haftalık ve aylık denetimlerle değerlendirilmektedir.

Okulumuz Bültenine Kayıt Olun !

Son Dakika Haberlerinden ve Duyurulardan ilk siz haberdar olun ilk siz haberdar olun!