Farklı Fikirler Kolejine Hoş Geldiniz.

Farklı Fikirler Koleji Çorlu'da Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzerine çorlu'nun merkezinde, Farklı Fikirler Okulları kapsamında öğrencilerin akademik hayatlarında attıkları adımlar ezber bir eğitim metodunun dışında olup, kalıcı beceri temelli atölye çalışmaları ile desteklenerek bilgi öğrenimi amaçlanır.

ilkokul olarak 1,2,3 ve 4. sınıflarımızda sınıf öğretmenliği sistemi ile, yabancı dil dersleri ve uygulamalı dersler branş öğretmenleri eşliğinde uygulanmaktadır.

Ortaokul olarak 5,6,7 ve 8. sınıflarımızda sınıf öğrenci koçluğu sistemi ile, yabancı dil dersleri ve uygulamalı dersler branş öğretmenleri eşliğinde uygulanmaktadır.

“Özel Farklı Fikirler Koleji ; Farkı Kurulduğumuz günden itibaren misyonu, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, kendini tanıyan, bilgiyi ezbere dayalı değil araştırarak, yaşayarak öğrenen, başkalarının haklarına saygı gösterirken kendi haklarını koruyabilen bir nesil yetiştirmektir.

Bu doğrultuda çalışmalarımız, çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini maksimum düzeyde sağlamak, “NE YAPABİLDİKLERİ DEĞİL, NE YAPABİLECEĞİNİ KEŞFETMEK” olarak şekillenmektedir. Bununla birlikte çocuklarımızın içlerindeki bu yetenekleri deneyimli öğretmenler ile destekleyerek eğitim hayatlarındaki başarıyı yakalamalarını sağlamakta diğer bir ilkemizdir. Özel Farklı Fikirler Koleji “Çocuklar yaşayarak öğrenmelidir” ilkesiyle yola çıkmıştır. Tüm eğitim ortamını bu felsefe üzerine kurup sınıfları, malzemeleri, günlük programları ve öğretmenleri bu felsefeyi destekleyecek unsurlar olarak yapılandırmıştır. Eğitim açısından çağdaş ve ilerici bir yaklaşım hedefleyerek, yaşamda bilinmesi gereken her şeyin öğrenilebileceği, eğitimde çocuğu ve bir bütün olarak çocuğun gelişimini merkez alan bir eğitim sistemi uygulamaktadır. Maria Montessori’nin de vurguladığı gibi, çocukların kendi öğrenme becerileri ile edindikleri, bizim öğrettiklerimizden çok daha fazladır. Çocuklarımız kurumumuzda yaşıtlarıyla iletişim kurarak birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, oynamayı öğreniyor. Böylece başkalarının özgürlüğünden haberdar oluyor, “ben” ve “başkası” kavramlarının bilincine vararak yardımlaşma ve işbirliği duygusu gelişiyor. Bunun yanı sıra Farklı Fikirler Koleji olarak çocuğun gelişim ve uyumundaki karmaşık psikolojisiyle, ihtiyaç duyduğu çevre koşullarını en iyi şekilde bildiğimizi, amacımızın çocukları barındırmak değil, başarılı bir eğitim olduğunu vurgulamakta fayda var. Çocukların gelişiminin bir önemli unsuru yaşayarak öğrenmekse diğer unsuru da oyundur. Bu bilinçle çocuklarımızın özgüvenini, benlik algısını, yaratıcı düşünmelerini, problem çözme becerilerini oyunlarla destekleyerek arttırmaktayız. Çocuklarımıza en iyiyi vermeye gayret gösteriyoruz. Eğitim ve başarının buluştuğu Özel Farklı Fikirler Koleji’nde çocuklarımızın eğitim yaşamlarına iyi bir başlangıç yapacağına inancımız tamdır. Farklı Fikirler Koleji ailesi olarak en değerli varlıklarımız çocuklarımızın “BAŞARILI BİR GELECEK İÇİN İYİ BİR GEÇMİŞ ŞART” mantığını güderek geleceklerini planlamada üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapmak arzusunu taşıdığımızı bilmenizi isteriz.”

Öğrenim Hedeflerimiz

Öğrenim hedefleri, belirli öğrenim evrelerinin tamamlanmasının ardından, sınıf içi ve dışındaki eğitim faaliyetleri sonucu her öğrencinin kazanmış olması beklenen, gözlenebilir nitelikteki tutum ve davranışlardır. Öğrenci bir alanda daha ileri düzeyde yeterlilik kazanmayı arzu ettiği takdirde gereken ilgi ve fırsatlar mutlaka sağlanır.

Öğrenim yılı boyunca değişik zümrelerdeki öğretmenlerimiz bilgi tazeleme seminerleri ve grup çalışmalarında bir araya gelerek her dersle ilgili ayrıntılı olarak öğrenim hedeflerini, bu hedeflere ulaşabilmek için gerekli öğretim metod ve yaklaşımları belirler.

Daha fazla bilgi

Vizyonumuz;

Çocuğun merkezinde olduğu okul ortamı içerisinde her alanda gerçekleşen eğitimin deneyimli eğitim kadrosuyla okul aile ilişkisini güvenilir adımlarla sürdüren, yaratıcı, üretken, girişken, dinamik, sosyal, akademik alanda güçlü , ilkelerini bilen , tutarlı , sorumluluk bilinci taşıyan bireyler yetiştiren, her bir öğrencinin özel ve farklı olduğunu benimseten eğitim öğretim anlayışı ile çıktığımız bu yolda aileler ile işbirliği ve okul hayatları içerisinde uygulamada olan tüm eğitim disiplinlerinin ve yabancı dilin önemini öğrencilere aşılayan bir okul olmak hedefimizdir.

Misyonumuz;

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, günümüz teknoloji çağına uygun eğitim öğretim anlayışı ile birlikte öğrenci merkezli bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmak, yaşayarak öğrenme metodunu benimseyip kullanmak.

Öğrencilerin İlgilerini yeteneklerini en üst seviyeye taşıyan, eğitimin uygulamalı olarak daha etkin olduğu bir sistemle ve günümüz çağın gerekliliklerine uygun teknolojiler ile eğitime değer katan,ödev sisteminin sadece kağıt üzerinde olmayıp öğretmenleri ile birlikte okul içerisinde gerçekleşmesi, proje bazlı , sunum ağırlıklı öğretimle desteklenen bireyler ,ulusal değerleri benimseyen, mutlu , sağlıklı, kendilerini tanıyan bireyler yetiştirerek geleceğin ışıklarının her daim yanında olmak.

Okulumuz Bültenine Kayıt Olun !

Son Dakika Haberlerinden ilk siz haberdar olun!